Съдът отстрани от длъжност началника на отдел пенсии в НОИ-Силистра

Снимка: Infomreja.bg

Специализираният наказателен съд острани от длъжност началника на отдел „Пенсии в НОИ-Силистра Стоянка Симеонова, обвинена от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за изготвяне и използване на осигурителни документи с неверно съдържание, с което е ощетяван бюджетът на НОИ.

Съдът отказа да освободи от длъжност директора на НОИ-Силистра Милен Пенчев с единствения мотив, че той е под домашен арест и няма как да повлияе на разследването или на свидетели по делото. Според съдебния състав обвинението може да внесе ново искане за отстраняването му при евентуална промяна в мярката му за неотклонение.

Специализираната прокуратура ще внесе протест срещу отказаза отстраняването на Милен Пенчев от длъжност, като делото в Апелативния Специализиран наказателен съд ще се гледа на 23 април 2019 г. от 10 ч.

По отношение на Стоянка Симеонова, която в момента е на свобода с определена от Апелативния специализиран наказателен съд „Парична гаранция“ от 7000 лева, съдът реши, че може да попречи на изясняването на обективната истина. Тя има достъп до документацията, може да повлияе на свидетели или да извърши престъпление срещу правосъдието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK