Представители на Министерството на образованието посетиха ОУ “Христо Ботев” - Невестино

Снимки: личен архив

Представители на Министерството на образованието и науката посетиха ОУ “Христо Ботев” село Невестино.

С педагозите те обсъдиха проблемите и предизвикателствата на професията. Директорът на училището Валери Стоилов представи педагогическия колектив, а заместник-министърът на образованието Таня Михайлова ги запозна с директорите на различните звена към Министерството.

На срещата бяха обсъдени разпределянето на административната тежест, като присъстващите се запознаха и с прилагането на нормативната уредба в училището.

Всички бяха категорични, че трябва да се работи и в посока изграждане и връщане в доверието на българския учител. На срещата бяха обсъдени още Наредбата за приобщаващо образование, разминаването при поднасяне на учебния материал от страна на различните издателства, Механизмът за обхват на децата и други важни въпроси.

Педагозите получиха разяснения за допълнителните средства, предвидени за деца с обучителни затруднения, методите на обучение и необходимите действия за задържането на учениците в училище.

Срещата премина в дух на конструктивен диалог, който е от ползва и за двете страни, които трябва да работят в синхрон, за да се постигне желания ефект - качествено и модерно образование.

Представителите на Министерството разгледаха материалната база в училището и се срещнаха с ученици от различните класове.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK