Стартира Програмата за училища посланици на Европейския парламент в НПГ „Димитър Талев“ - Гоце Делчев

Снимки: НПГ "Димитър Талев"

Днес в Мултимедийния център на Неврокопската професионална гимназия “Димитър Талев“ в Гоце Делчев стартира Програмата за училища посланици на Европейския парламент.

В гимназията се проведе среща дискусия, посветена на членството на България в ЕС, на която присъстваха директорът Мария Георгиева, ръководител направление ИКТ - Трендафилка Джонгова, преподавателите старши посланици Марияна Белчева и Елена Иванова, младши посланици, учители и ученици.

Началото на програмата бе дадено с интересна изложба под надслов “Моето европейско училище“. Изложбата е част от постоянната експозиция на информационен център Европа в НПГ.

В първата част на форума Мария Данчова, местен сътрудник на евродепутата Асим Адемов, презентира теми, свързани с историята и институциите на ЕС и бъдещото председателство на България.

Във втората част от срещата думата бе дадена на ученици от клуб „Съвременник“, които запознаха преподавателите и съучениците си с реализацията на европейски проекти в професионалната гимназия.

За или против България в ЕС? - бе въпросът, с който местният сътрудник на евродепутатата Асим Адемов, Мария Данчова, провокира аудиторията. След оживени дискусии и модераторът, и присъстващите се обединиха около извода, че животът в България би бил доста по-сложен в икономически и социален аспект без ЕС.

Мария Данчова посети НПГ "Димитър Талев" по покана на училищното ръководство и на учениците - младши сътрудници по Програмата за училища посланици на Европейския парламент.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK