Тракийско херпетологично дружество представя изложба на екзотични животни в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Изложба на екзотични животни е подредена в Голямата зала на кюстендилското централно читалище „Братство 1869“. Работното време е от 10. 00 до 19. 30 часа. Организира се от Тракийско херпетологично дружество.

„Целта е да запознаем хората с една по-малко позната група животни. Изложбата гостува в Кюстендил за трети път, сега представяме животни, които не са показвани предишни години. Смятаме, че за хората, които обичат природата, животните и се интересуват от тях ще е интересно да разгледат и да научат различни неща за тези сравнително по-малко познати животни. Считаме, че ако хората знаят повече неща за змиите ще е по-добре и за змиите и за хората“, каза Красимир Христов – доктор по зоология.

Изложбата показва най-отровните змии на земята – кралската кобра, контитентален тайпан, мамби, отровници, гърмящи змии, смоци, игуани и други.

Животните се отглеждат в Терариум в Хасковски минерални бани.

„Нпкои влечуги се отгелждат трудно, други сравнително лесно. Има не малък брой безопасни, неотровни видове, които се отглеждат от любители в домашни условия. Има видове, които следва да се отглеждат контролирано, някои са доста взискателни, капризни и изискват по-специални условия“, допълни още Красимир Христов.

Изложбата ще бъде на разположение до 25. март.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK