Недоволството на кюстендилци за преместването на брезовата горичка предизвика проверки

Снимки: Фейсбук страница "Спаси Кюстендил", архив

Недоволството на граждани за преместването на брезовата горичка в Кюстендил предизвика проверки. 

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 изиска от Община Кюстендил и Междинното звено да извършат пълна проверка на подготовката и изпълнението на инвестиционния проект „Благоустрояване на градската среда в град Кюстендил“.

Поводът за нея е получен писмен сигнал от гражданска инициатива „Спаси Кюстендил“ за премахване на по-голям брой здрави дървета спрямо декларираните в одобрено проектно предложение на Община Кюстендил, както и съмнения за спазването на изискванията за публичност и комуникация по договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта. 

От утре – 27 юни, ще бъде в ход и разпоредена на Управляващия орган на програмата проверка на място относно обектите на интервенция с оглед на описаните в сигнала обстоятелства.

Административният договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Благоустрояване на градската среда в град Кюстендил“ е сключен между Управляващия орган на ОПРР и общината на 07.12.2016 година.

В рамките на проекта се предвиждат дейности по благоустрояване на паркова зона - парк Галерията, обновяване на физическата среда по поречието на река Банщица, изграждане на улица и парцел за озеленяване в квартал 270 на Кюстендил.

Дейностите по него трябва да приключат 07.09.2018 г., като размерът на предоставената безвъзмездна финансова помощ възлиза на 4 688 751,23 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Холмс20:17 - 26.06.2017
Ще проверят ли и това,че секретарят на общината е в дърварския бизнес?
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK