Валери Жаблянов: Търсим възможности за развитие на Кюстендил

Снимка: Пресцентър

Предстои представяне на ,,Визия за България“ в края на месец октомври в Кюстендил. Това съобщи депутатът от ,,БСП за България“ от 10 МИР  Валери Жаблянов на среща с членове на партията, симпатизанти и граждани в кюстендилският офис на партията.

,,На срещата си с мен кюстендилци засегнаха няколко проблема първият, от които засяга  липсата на каквото и да било развитие на региона. Няма оптимизъм, липсват надежди, че Кюстендил може да стане жив град. За съжаление този въпрос засяга много областни градове в България, тъй като няма държавна политика за тяхното развитие. 

Обемът на инвестициите спада, общинското и държавното здравеопазване е в криза. Хората в трудоспособна възраст напускат страната. Също така бе  поставен въпроса  и за изкупната цена за ябълките , като  сега се повтаря ситуацията от пролетта с черешите. Няма възможности за преработка на продукцията на място, забелязва се отсъствие на ценова политика от страна на държавата по отношение на големите търговци на селскостопанска продукция.

Освен това неуместното предложение на министъра на земеделието по въпроса за цената на хляба показва пълната безпомощност в областта на селскостопанската политика на правителството. На представянето на ,,Визия за България“  възнамеряваме да обсъдим и дискутираме възможните пътища за развитие на района и града“, заяви Валери Жаблянов и добави:

,,Предстои вот на недоверие към правителството по темата касаеща състоянието на здравеопазването. Той е предизвикан от поредния проект на поредния министър на здравеопазването за промени в системата за финансиране, от които потърпевши са българските граждани. Предложението на БСП не е за допълнително заплащане, а държавните и общински болници да престанат да бъдат търговски дружества“.

Темата за състоянието на община Кюстендил бе коментирана  на срещата и от председателя на Общинската партийна  организация на БСП-Кюстендил, инж. Росен Димитров. Той посочи основните насоки за развитие  на общината, както и нуждата от съставяне на конкретен план за промени.

"Този план ще залегне  в предизборната програма на кандидат – кмета на Българската социалистическа партия за община Кюстендил“, каза в заключение инж. Димитров.

 

КОМЕНТАРИ

eee08:38 - 06.10.2018
Общи приказки без конкретна схема и източници на средства .....
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK