Община Банско се готви за зимата

Снимки: Община Банско

Кметът поиска от полицията и засилено присъствие на критични кръстовища в Банско

В първия есенен ден кметът Иван Кадев и неговият екип организираха среща с представители на МВР, ПБЗН, ВиК, ЧЕЗ, горските стопанства, Дирекция „НП Пирин”, фирмата за почистване и сметоизвозване в Банско и общинската служба ОРС.

Както обяви градоначалникът при откриване на срещата, тя е първата от поредица подобни преди началото на зимата, за да се създаде добро взаимодействие.

Подготовката за предстоящия зимен сезон обхваща дейности, отговорни за които са различни институции, но координацията и организацията се ръководят от общината, защото именно в нея постъпват всички сигнали за проблеми и общината представлява интересите на гражданите, беше позицията на Иван Кадев.

Той постави пред институциите конкретни въпроси за решаване, много от които са проблемни от години – като ремонт на водопроводи, подмяна на компрометирани електрически стълбове и ремонт на електропроводи, изграждане на горски пътища и много други.

Като сериозен предстоящ проблем кметът посочи организацията на движение в Банско и Добринище през зимата и възложи на МВР съвместно с общинските служби да набележат всички възможни „джобове” на териториите на градовете, където могат да се обособят паркоместа.

Според Иван Кадев, въпросът с паркирането и движението, особено в зимни условия и активен туристически сезон, може да бъде решен само с безкомпромисното спазване на правилата, но при създадени условия от страна на Общината и МВР.

Кметът поиска от полицията и засилено присъствие на критични кръстовища в Банско в определени часове на движение на коли и пешеходци.

Особено внимание на срещата беше отделено на сметоизвозването и снегопочистването. Принципно беше договорено в пиковите периоди на туристическия сезон и при обилен снеговалеж или други екстремни природни условия, МВР да помага за кратковременна промяна на движението по улиците за безпроблемно минаване на почистващата техника.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK