Представиха проект “Вълшебен общ свят в ОДЗ “Мечта”

снимки: infomreja.bg

Представиха проект “Вълшебен общ свят”, финансиран от  Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства в Обединено детско заведение “Мечта” в Кюстендил. Партньор на разработката е Сдружение “Настоятелство- Надежда за мечтите”.

“Общата стойност на проекта е 24 075 лв., като целта е да се осигури равен достъп до качествено образование и равноправна интеграция в обществото и повишаване активността на децата в детското заведение, за които българският език не е майчин”, обяви Ани Ангелова, директор на ОДЗ “Мечта”. Проектът ще се изпълни в периода на месец ноември 2013 –  юни 2014 г.

Ще бъдат направени ателиета “Природен свят”, “Танцът на мажоретките”, “Весели ноти” и “Хайде да играем баскетбол”. Финала на проявите е зелена детска градина, в която ще участват 45 деца. За тях ще бъде организирана и екскурзия до София, предвиждаща визита до Етнографския музей и комплекс “Патиланци”.

“За втори път заставам пред вас и ми е изключително приятно. Искам да ви зарадвам и с добрата новина, че предвиждаме ремонт на детската площадка за игра. Още утре стартира ремонтът, по времето на който ще бъдат изцяло обезопасени съоръженията, ще бъде монтирана и изкуствена трева. Благородно завиждам на децата, че не съм имал тази възможност, когато бях дете да се възползвам от подобни прояви”, коментира и председателя на Сдружение “Настоятелство – Надежда за мечтите” Чавдар Ненов.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK