Представиха процедури „Добри и безопасни условия на труд “ пред бизнеса в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Областен информационен център-Кюстендил проведе информационна среща за представяне на процедура „Добри и безопасни условия на труд” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Процедурата е насочена към подобряване на работната среда в предприятията чрез осигуряването на добри и безопасни условия на труд, както и чрез въвеждане на ефективни и гъвкави форми на организация на труд и управление на човешките ресурси, което от своя страна се очаква да подобри качеството на работните места и да рефлектира положително върху производителността на труда в предприятията.

Допустимо за финансиране по процедурата е закупуване на средства за колективна защита, обезопасяване на обекти, технологични процеси, машини и съоръжения, закупуване на ЛПС и специално работно облекло, придобиване на стандарти за безопасни условия на труд и др.

Процедурата също така цели да насърчи географската мобилност на работната сила в страната като подкрепи работодателите чрез осигуряване на транспорт на наетите в предприятията лица.

По процедурата ще бъдат насърчавани проекти с включени мерки за подкрепа на лица над 54 годишна възраст и на хора с увреждания, както и мерки за развитие в областта на политиката по околна среда и политиката по изменение на климата и ресурсната ефективност.

Допустимите кандидати са микро, малки и средни предприятия, които могат да кандидатстват за 100 % безвъзмездна финансова помощ, а големите предприятия трябва да осигурят 20% собствено финансиране.

Размерът на безвъзмездна финансова помощ за един проект за всички категории предприятия е между 50 000 лв. и 391 166 лв., а крайният срок за кандидатстване е 17:30 ч. на 14.06.2016г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK