Десислава Танева и Андрей Новаков на среща с животновъдите в Разлог

Снимки: Община Разлог

Герчев: Остава предизвикателството за следващата година обектите да бъдат лицензирани

Министърът на земеделието и горите Десислава Танева и евродепутатът Андрей Новаков посетиха Разлог. Срещата се състоя в многофункционалата зала на Народно Читалище "15 септември 1903-1909 г."

На нея присъстваха кметът на община Разлог – инж. Красимир Герчев, и Мария Копанарова - председател на Общинския съвет.

„Наши животновъди и земеделски производители имат насоченост в съответните региони. Всички свободни площи, които Община Разлог има като земя, в голямата си цялост са предоставени на големи земеделски производители. Административно Община Разлог подкрепя сектора. Остава предизвикателството за следващата година обектите да бъдат лицензирани“ - коментира кметът Красимир Герчев.

Пред животновъдите Десислава Танева засегна няколко важни въпроса, като Програмата за развитие на селските райони, секторите на растениевъдство и животновъдство, земеделските практики и стопанства, обезщетения заради Covid-19, Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ и други.

Министър Танева поясни, че българското земеделие на фона на общото за Европейския съюз е едно от най-малко замърсяващите околната среда и че целите, поставени за България, са абсолютно изпълними.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK