Представиха книгата "Децата срещу дрогата" с есета и рисунки на благоевградски ученици

В препълнената зала на Младежкия дом в Благоевград бе Премиерата на книгата “ДЕЦА СРЕЩУ ДРОГАТА“ издадена по спечелен Проект към Столична Община, Програма  Култура 20011“ от Сдружение “Асоциация Движение Деца срещу дрогата” в партньорство с Младежки дом –Благоевград. В срещата участваха ученици от СОУИЧЕ “Св. Св. Климент Охридски“, ІІІ ОУ “Димитър Талев“, общественици, поети и много граждани.

В книгата има поместени рисунки, есета, разкази на ученици от Благоевград, като най-активни бяха присъстващите в залата ученици. Лилиан Лангова от ІІІ ОУ “Димитър Талев“ почете своето есе ”Момчето от съседния вход”, поместено в книгата.

Специални благодарности отправи екипът на Младежкия дом към педагогическите съветници Руслана Илиева и Снежана Рупова за активното участие на учениците им в конкурсите и за организирането на множество срещи с поетесата Бистра Ранева.

"Благодарение на срещите с децата на България, майчината битка на Бистра Ранева срещу дрогата, множеството конкурси проведени през годините, ние имахме достатъчно творби от млади хора от цялата страна, които да публикуваме в тази книга. Участвахме в конкурси и проекти, за да се финансира издаването на книгата и спечелихме, а спечелиха и децата!", твърди поетесата.

Книгата "Децата срещу дрогата" ще бъде подарена на ученици от благоевградските училища.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK