Представиха известното списание "Антропология" на ЮЗУ в Софийския университет

Колаж: Infomreja.bg

На 7. март в Зала 2 на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ беше представено списание „Антропология/Anthropology“.

Събитието беше съвместно организирано от Катедрата по етнология и балканистика в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и магистърска програма „Интерпретативна антропология“ към СУ „Св. Климент Охридски“. 

Представянето откри Деканът на Филологическия факултет в ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Магдалена Панайотова, която подчерта, че „Антропология/Anthropology“ се нарежда до утвърдените списания „Балканистичен форум“ и „Езиков свят“, издавани във факултета.

Проф. Панайотова пожела „Антропология/Anthropology“ скоро да последва примера на вече индексираните в Tomson Reuters и SCOPUS („Балканистичен форум“ ) и ΕRΙΗ PlUS („Езиков свят“) списания от факултета.

Доц. д-р Ана Лулева представи структурата на списанието и намерението на неговите основатели то да бъде сериозно научно поле, което да предоставя място за публикуване и научен дебат на български и чуждестранни учени.

Доц. Лулева подчерта международния характер на редакционната колегия на „Антропология/Anthropology“, съставена от утвърдени имена на антрополози.

В събитието участваха представители на Катедрата по етнология и балканистика в ЮЗУ „Неофит Рилски“ с ръководител доц. д-р Илия Недин, ръководителят на магистърска програма „Интерпретативна антропология“ към СУ „Св. Климент Охридски“ доц. дфн Николай Папучиев, магистри от програмата, много гости от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей към БАН и колеги от Филологическия факултет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK