Представиха европейски програми в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Двете големи европейски програми „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите” бяха представени в Кюстендил. Това стана по време на информационна среща в централното кюстендилско читалище “Братство-1869“.

Срещата бе открита от Иван Андонов – председател на читалището, който не скри своята надежда да има финансиране по въпросните програми и в кюстендилския регион. Срещата уважи кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

„Творческа Европа“ с подпрограма „Култура“ подкрепя творците и организациите, които работят в областта на културните и творчески индустрии в Европа.

Целта на подпрограмата е да им помогне да интернационализират своята дейност, да осигури трансгранична циркулация на културни продукти, както и възможности за мобилност и обмен на добри практики между културните дейци.

Подпрограма „Култура“ подкрепя проекти по четири направления: проекти за сътрудничество; превод на литературни произведения; европейски мрежи и европейски платформи.

„Европа за гражданите“ цели да допринесе за разбирането на гражданите за ЕС, за неговата история и неговото многообразие и да насърчава европейското гражданство и да подобрява условията за гражданско и демократично участие на ниво ЕС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK