Председателят на Общински съвет - Дупница на среща със спортните клубове

Снимки: Община Дупница

Председателят на Общински съвет-Дупница Ивайло Константинов проведе среща със спортните клубове от Дупница във връзка с финансирането на дейностите им.

На срещата освен него, бяха още председателят на Комисията по спорт към ОбС Славчо Павлов и регионалния представител на МФВС за Кюстендилска област Мая Лехчанска.

Една от основните теми на срещата бе да се коментира Наредбата за финансиране на спортните клубове.

Набелязани бяха някои предложения за корекции, които трябва да бъдат разгледани от Комисията по спорта и впоследствие одобрени от ОбС.

Едно от основните желания изявени от представителите на клубовете бе за финансиране на всеки 3 месеца на отпуснатите средства, които се формират на база постигнатите резултати от предходната година.

Засегната бе и темата за развитието на детско-юношеската школа, като Константинов отново напомни, че по сегашната Наредба, клуб, който има основен спонсор, няма право на финансиране за представителния си тим, и изказа надежда, че в скоро време и футболният „Марек“ ще намери спонсор.

Лехчанска запозна клубовете с възможностите за допълнително финансиране посредством различните проекти на Министерство на спорта.

Те са целогодишни като засега много малко от дупнишките клубове се възползват от тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK