Председателят на Конституционния съд Борис Велчев връчи дипломите на отличниците от випуск 2016 на Правно-историческия факултет

Снимки: ЮЗУ "Неофит Рилски"

356 бакалаври и магистри, възпитаници на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония днес бяха отличени и 24-мата отличници на випуск 2016.

Приветствие към дипломантите отправи деканът на Правно-историческия факултет – проф. д-р Габриела Белова.

„Днес вие завършвате специалности, които обогатят универсалното познание и въвеждат в България нов тип европейско мислене и нов тип европейски стандарти. Този ден е празничен за всички вас, защото получавате заслужено признание за вашия труд. Споделям гордостта ви от постигнатото и радостта от перспективите, които се откриват пред вас. Същевременно споделям и благодарността, която убедена съм вие – нашите дипломанти, изпитвате към своите семейства, родители, близки и приятели“, каза в приветственото си слово проф. Белова.

„През следващите години вие ще срещнете един свят на бързи и дълбоки промени. Върховенството на закона е най-важната предпоставка за силни институции, отговорно управление, върху които съвременните нации изграждат своя успех. Надявам се да помните, че върховенството на закона изисква винаги да гледате в перспектива, а не в краткосрочен план“, каза още деканът на Правно-историческия факултет.

Тя пожела на дипломантите здраве, лично щастие и успешна професионална реализация.

На церемонията председателят на Конституционния съд на Република България – проф. доктор на юридическите науки Борис Велчев връчи дипломите на отличните студенти, а ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков – плакетите за отличен успех.

С най-висок успех 5.99 от държавните и семестриалните изпити се дипломира Петя Атанасова, завършваща специалност „Право“. Тя отправи приветствие от името на дипломантите.

„В този тържествен за всички нас момент сърдечно благодаря на нашите преподаватели. Благодаря ви за хилядите часове лекции и семинарни занятия, които с колегите ми от специалност „Право“ имахме възможността да посещаваме, защото в тези часове се научихме да мислим като юристи. Вие разкрихте пред нас света на правото, научихте ни как да търсим, за да знаем, показахте ни, че мисълта на юриста трябва да бъде гъвкава, да се основава на закона, но да се стреми към справедливостта, като изконна ценност на правото“, с тези думи Петя Атанасова се обърна към своите преподаватели.

Сред отличените с плакет на университета са и Зорница Тасева, Димитър Генов, Цветомира Атанасова,  Елизабета Дерменджиева, Валентина Андова, Елена Гьошева, Фатиме Бузгьова, Елена Аспарухова и Евтима Аспарухова от специалност „Право“, Рая Колева, Изабела Стоянова и Тодор Козладеров от специалност „Публична администрация“, Анета Нушева, Дениза Георгиева, Айше Джембазка, Василка Костова и Иваела Илиева от специалност „Международни отношения“, Кристиян Ковачев от специалност „История“, Мария Москова, Полина Стайкова, Светла Христова, Андрей Славейков и Марияна Кузманска от специалност „Връзки с обществеността“.

Музикален поздрав към гостите и дипломантите поднесе Михаела Кючукова, студент в специалност „Изпълнителско изкуство – поп и джаз пеене“. На тържествената церемония присъстваха Радослав Тасков – председател на Общинския съвет в Благоевград, Катя Белова – председател на Окръжния съд в Благоевград, Мария Тодорова – председател на Административния съд в Благоевград, Вера Коева – председател на Районния съд в Благоевград, Гюлфие Яхова – съдия в Районен съд – Благоевград, комисар Николай Хаджиев – директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, проф. д-р Антони Стоилов – зам.-ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“, проф. д-р Борис Манов – декан на Философския факултет, доц. д-р Красимира Марулевска – зам.-декан на Факултета по педагогика и др.

Поздравителни адреси по повод тържествената са получени от д-р Атанас Камбитов – кмет на община Благоевград, доц. д-р Ана Джумалиева – председател на Комисията за защита от дискриминация, г-жа Диана Ковачева – заместник-омбудсман на Република България, подполковник Иван Иванов – командир на военно формирование 26 400, проф. д-р Магдалена Костова – Панайотова – декан на Филологическия факултет, доц. д-р Иванка Георгиева – декан на Техническия факултет, от Професионалното обединение на държавните служители и от Българската асоциация за европейски изследвания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK