Председателят на Европейското движение за пряка демокрация се влюби в Неврокопския край и обеща да привлече инвеститори

снимки: infomreja.bg

Ръководството на Европейското движение за пряка демокрация, начело с председателя Веселин Кошев, свърза през почивните дни полезното с приятното и проведе многобройни и ползотворни срещи с кметове на общини в Гоцеделчевско с цел проучване нуждите на региона от чуждестранни инвестиции в сферата на туризма, земеделието, животновъдството, промишлеността и други сектори. Бяха обсъдени възможности за изкупуване предимно за износ на тютюн, земеделски култури, както и на млечни и местни продукти за създаване на достоен поминък на местното население чрез изграждане на малки ферми и фабрики за обработка на произвежданите в региона култури, тъй като производителите често изхвърлят продукцията си или са принудени да хранят с нея животните поради липса на пазари.

В разговорите с местните управници възникна идеята за поетапно въвеждане на алтернативно земеделие с култури от рода на етерично-маслени растения, маслодайна роза, както и създаване на ферми за отглеждане на охлюви за износ в Италия. Силно впечатление на гостите от Сирия и Молдова направиха огромните изоставени и пустеещи земеделски площи. Представителната делегация насочи вниманието си и към развитието на туризма, като се очаква още следващата седмица в Гоцеделчевско да пристигнат експерти и инвеститори от няколко държави с атрактивни идеи и много пари.

Поводът за пристигането на цялата плеяда от български и чуждестранни бизнесмени, дипломати, сирийски инвеститори, кметове на общини и много приятели бе юбилеят на бившия вече кореспондент на в-к „Струма“ Краси Терзиева. Два дни представителната делегация вдигаше тостове и сипеше горещи пожелания към юбилярката в приказната и прохладна местност „Дикчан” в община Сатовча. Юбилеят на Краси Терзиева бе отбелязан и със старта в новото й поприще като главен координатор на Европейското движение за пряка демокрация за Благоевградска област.

Официалната церемония по коронясването изпълни лично председателят на авторитетното движение в България - Веселин Кошев. Той вдигна първия тост с невероятното червено вино от специалната бутикова серия на заместник-председателя на ЕДПД Александър Ташев от Асеновград, който е един от най-добрите български енолози и специалисти по винарство със защитен майсторски клас. От 1997 г. заместник-председателят на движението следва старата семейна традиция, датираща от далечната 1893 г. за възстановяване на уникалния сорт „Станимашки маврут“, резултатите от което вече са факт и жънат успехи преди всичко на международните пазари.

Специалната изненада за рожденичката бе, че на масата и през двата дни на празника й се лееше вино от специалната бутикова серия, етикирана с името на юбилярката. Молдовският дипломат Василий Попович и съпругата му Тамара дадоха идея за побратимяване на молдовски град с Гоце Делчев и за създаване на по-близки бизнес контакти с бизнесмени, производители и управници от двата града. Дипломатът от посолството на Молдова в България Василий Попович направи показно атрактивно боравене с коса. Пред очите на всички за отрицателно време той окоси половината от голямата ливада пред почивната база и обра бурните аплодисменти както на домакините, така и на цялата празнуваща група.

Ген. Радион Попов, който също е член на ръководството на ЕДПД, заедно със съпругата му Таня се ангажираха да помагат на хората от региона с идеи и проекти за отглеждане на етерично-маслени култури и маслодайна роза при затворен цикъл на производство. С този бизнес основно се занимава от години съпругата на генерала, която управлява производството на голяма розова плантация в Казанлък. По време на управлението на тройната коалиция бившият военен аташе на България в Испания - Радион Попов, след отзоваването му от дипломатическата служба, бе назначен за заместник-министър на външните работи с ресор „Близкия изток и Африка“. Попов зае мястото на подалия оставка заради наличието на няколко документа с различни имена - Феим Чаушев от ДПС. Известният генерал Радион Попов призна, че за първи път идва в Гоце Делчев и Родопите по времето, когато е пълномощен министър на България в Египет. По-късно той стана експерт по националната сигурност към парламентарната група НИЕ, съставена от отцепилите се тогава депутати от НДСВ.

„Влюбихме се завинаги в този регион и в сърдечните и работливи хора. Оттук нататък се чувстваме задължени и обвързани и поемаме с най-добри чувства ангажимент да насочваме към този прекрасен и много жив български регион многобройните наши приятели чуждестранни инвеститори. Нашият главен координатор ще отговаря именно за контактите на инвеститорите с фирмите и местните власти, като целият ни екип ще извършва проверки дали влаганите от нашите партньори инвестиции се разходват по направление. При нас членуват 54 от най-мощните строителни фирми в България, а само преди дни регистрирахме българо-сирийска фирма, чийто преставител от българска страна е инж. Георги Шопов – собственик на „Тобо – Проект“. Ние не се занимаваме с политика, на никой не налагаме за кой да гласува или да не гласува по време на изборите. За нас няма значение коя партия или коалиция управлява страната, нито пък от коя партия е кметът на Гоце Делчев, Сатовча или Хаджидимово. Нашата   цел е създаване на условия за чист и по-почтен бизнес и да сме в полза на общината и жителите й. При нас членуват хора с различна политическа ориентация, но се разбираме, защото осъзнаваме, че бизнесът, поминъкът и заетостта на хората нямат цвят“, заяви за Инфомрежа председателят на ЕДПД Веселин Кошев.

 

КОМЕНТАРИ

Tamara Popovici22:30 - 28.07.2011
БРАВО!!!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK