С конкурса за най-красиво украсено коледно дърво стартира Коледната програма в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Днес стартира Коледната програма в Гоце Делчев, която до 22. декември предвижда музикални, спортни и други празнични изяви, свързани със светлия празник Рождество Христово.  Днес като начало на програмата бе даден старта на конкурса за най-красиво и атрактивно украсено дърво в градския парк на града. Дръвчетата са определени предварително от комисия, а желаещите да се включат със своите идеи за украсата им могат да направят това до 22. декември.

На 18. декември /понеделник/ предстои концерт на маестро Огнян Вълев и неговите ученици под надслов „ Коледа с китара“. Началото на концерта е 18 часа в малката зала на НЧ „Просвета“.

На 18. декември ще бъде даден старта и на Коледния футболен турнир за „Купата на Гоце Делчев“, който ще се проведе от 18. до 23. декември  в спортната зала „Неврокоп Арена“.

Във вторник, на 19. декември от 14 часа в Историческия музей в Гоце Делчев ще се проведе традиционният конкурс за най-красива сурвачка и подреждане на обредна коледна трапеза.

Концертът на школата по пиано и представяне на книгата „Спомен за обич“ на Иван Мишев са инициативите в Коледната програма за 20. и 21.  декември, които ще се проведат в двата поредни дни от 18 часа в малката зала на НЧ „Просвета“ в Гоце Делчев.

Очакваният конкурс за най-атрактивни Дядо Коледа и Снежанка ще бъде на 22. декември – сряда, в беседката на градския парк от 14 часа с участието на детски градини, учебни заведения, школи и читалища. Конкурсът ще завърши с награждаване на победителите. Същият ден ще бъдат наградени и победителите в конкурс за най-атрактивно украсено коледно дръвче в парка като наградният фонд и за двата конкурса е общо 1000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK