Председателят на Адвокатска колегия-Благоевград, Пенко Ненов: Честит празник на българската адвокатура!

Честит професионален празник на българската адвокатура!

Честит празник на всички адвокати!

Уважаеми колеги,

Нека запазим традицията на почит към българските адвокати, която датира от 22 ноември през далечната 1888 г., когато е приет първият закон на петото НС в Княжество България,а  през 2005 г. - потвърден с решение на ВАС.

Това е факт, който показва недвусмислено ролята на адвокатурата в живота на хората, които подпомагат развитието на правосъдието и пазят обществото ни.

Именно благодарение на ролята на българския адвокат и на неговата професионална помощ българските граждани са успели да защитят своето право на свобода и сигурност, както и техните законни права.

Днес промените в Конституцията не могат да се случат без българската адвокатура, за да вървим по пътя на европейските ценности.

Адвокатите винаги са се ръководили от своят професионален дълг да защитят професионалните си интереси и да издигнат престижа на тази професия, която са си избрали за свое призвание.

Уважаеми колеги, нека работим за качествено правосъдие, компетентно, независимо и борбено, за да можем да се гордеем с нашите постижения!

Вашият труд е сложен и неуморен, защото вие съхранявате националната ни сигурност и поддържате жива искрата за свободата на личността!

На този светъл наш професионален празник пожпелавам на всеки един от вас здраве, мъдрост и дълголетие!

 

Адв. Пенко Ненов - изпълняващ функциите председател на Адвокатска колегия - Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK