Банско посреща тържествено Деня на славянската писменост и култура

Снимки: Община Банско

Община Банско ще отбележи 24. май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на славянската писменост и на българската просвета и култура с тържествено честване.

В най-величествения празник, посветен на българската духовност, ще се включат всички културни и образователни институции с богата програма, съставена от самите деца и ученици.

Детските състави към Читалище „Никола Вапцаров” – Банско, Танцова формация „Веселие” и ТА „Забавление”, състав „Арт денс”, „Силвана денс”, изпълнителите към фолклорна група „Банска младост", както и вокалната група към СУ „Неофит Рилски” ще изпълнят централния градски площад с празнични звуци и приповдигнато настроение.

Честването е предвидено за 11 ч., като традиционно на най-българския празник официално ще бъдат обявени отличилите се ученици и учители през изминалата учебна година. Те ще бъдат наградени лично от кмета Георги Икономов и аплодирани от местната общественост.

Празничният майски ден ще завърши подобаващо с изпращането на абитуриентите на община Банско. Красивото шествие от щастливи зрелостници ще премине под цветните арки, които ще украсят площадното пространство в тяхна чест.

Гордите родители, близки и жители на града ще могат да ги поздравят и да им пожелаят попътен вятър в живота от 20.00 ч. на пл. „Никола Вапцаров”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK