Прокуратурата протестира 12-годишната присъда на Ембака, иска 20 години

Емил Първанов, снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Благоевград изготви протест срещу осъдителната присъда на Емил Първанов-Ембака за умишлено убийство на 47-годишния Николай Чивиев.

Фаталният инцидент стана преди три години. Към 13:30 ч. на 26.06.2015 г., на новостроящ се обект „магистрала Струма“, лот 4, в близост до санданското село Левуново, чрез нанасяне на удар с камък по главата 39-годишният подсъдим умишлено умъртвил Чивиев.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на 29.06.2018 г. състав на Благоевградския окръжен съд призна за виновен Ембака и му наложи наказание от 12 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, като го оправда по повдигнатото му обвинение, че убийството е било извършено по хулигански подбуди.

Магистратите осъдиха Емил Първанов да заплати общо 340 000 лева обезщетения на децата на Николай Чивиев за причинените им неимуществени вреди, ведно със законните лихви.

Прокуратурата счита наложеното на подсъдимия наказание за несправедливо, поради което изготви протест пред Софийския апелативен съд.

Посочва се, че престъпното деяние е било извършено от него по хулигански подбуди и се прави искане за изменение на присъдата като се увеличи размера на наказанието до двадесет години „лишаване от свобода“.

Протестира се и мярката за неотклонение на Ембака, която въпреки постановената осъдителна присъда остава „подписка“, като съдът е преценил, че не е налице реална опасност той да се укрие.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK