Красимир Каракачанов: И днес Гоце Делчев ни служи за пример!

Уважаеми българи,

Уважаеми съграждани и симпатизанти,

Днес е един изключителен исторически ден, в който ние трябва да се поклоним дълбоко пред паметта на нашия значим български революционер и идеолог, водач на ВМРО – Гоце Делчев.

Това е едно от най-светлите имена в Пантеона на безсмъртието на Майка България. Гоце Делчев е един от най-забележителните борци, който по примера на Левски организира тайни революционни комитети в Разложко, Неврокопско, Горноджумайско и другаде.

Като истински Апостол с безспорен авторитет и кристално чист човек, непримирим борец за свобода, той е признат за един от големите ни национални герои.

Днес, на 4. май, се навършват 115 г. от гибелта му. Този обаятелен и всеотдаен български революционер, който отдаде живота си в името на свободата на поробените българите в Македония, се нарежда на едно от първите места в името на свободата.

Неговият завет беше: „Свобода или смърт”. Въстанието, което той организира, не се отлага дори и след  смъртта му и се превръща в един от най-големите рубежи в българската история.

Той ни служи и днес като един от най-достойните примери в нашия живот.

По този повод в негова чест пред неговите паметници и паметни плочи нека си пожелаем здраве, устрем, силен дух, борбеност, всеотдайност и мъдрост!

 

Красимир Каракачанов

Министър на отбраната

Председател на ПП "ВМРО-БНД"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK