Предложение: Край на помощите за роми, отказващи работа

Снимка: ВМРО

Край на помощите за ромите, които отказват да започнат работа, спират децата си от училище и демонстрират охолен начин на живот, несъответстващ на статута „социално слаб“. Това предвижда концепция за промени в политиката за интеграция на ромския етнос, предложена от вицепремиера Красимир Каракачанов. Тя предлага и въвеждането на безплатни мерки за ограничаване броя на нежеланите бременности сред представителките на малцинството.

ДПС обявиха идеите на Каракачанов за „противоконституционни” и заподозряха, че той е изготвил концепцията с цел повишаване на политическия рейтинг преди предстоящите избори.

 „Ако г-н Каракачанов се беше запознал обстойно с Конституцията на Република България, щеше да разбере, че това е противоконституционно”, заяви депутатът Джейхан Ибрямов.

От БСП пък изразиха мнение, че „не са необходими фойерверки” с допълнителни изисквания, за да се спазва законът, който е в сила и в момента.

„Едно нещо не ми харесва само – че се подчертава, че концепцията е срещу циганския етнос, което не е редно”, коментира от своя страна Валери Симеонов от НФСБ.

„Някакви правила трябва да се създадат. Знаете, че всичко, което отива за фалшивите социални осигуровки, е на гърба на работещите”, заяви Вежди Рашидов от ГЕРБ. /Нова тв

 

КОМЕНТАРИ

SS09:36 - 08.02.2019
Циганизацията е в сила.Каракачанка, падна ми по едно време в очите ама вземаш д апремисляш нещата, учиш се от грешките.Мангалите са бича на съвременното общество, ако се справите с тях считайте че ще сте на власт дъъъъъълги години.Тия индийски мърши които всяка партия ги дундурка и интегрира 30 години не заслужават повече внимание.Не ли срамно пенсионер с 50 години трудов стаж служил на страната да взима по малко от мангал на помощи със телк.Не е ли срамно младите да работят до средата на годината за да издържат тази паплач.Скоро е, всяко нещо им а праг на търпимост.Скоро е, въпроса е кое с кой е.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK