Предлагат намаление на патентния данък на занаятчиите в Кюстендил

Ангел Джонев, снимка: infomreja.bg

Общинският съветник от Инициатива за Кюстендил – Осогово Ангел Джонев, подготвя докладна записка за намаляване на патентния данък на занаятчиите в Кюстендил. Най-вероятно предложението ще бъде внесено за следващата редовна сесия на местния парламент.

“Както е известно този вид данъци се гласуват от общинските съвети по места преди бюджета за идната година. За съжаление бюджетът на общината за 2012 година все още не е гласуван, но ние не трябва да спираме да работим и да мислим в перспектива за идната година”, каза още Джонев.

Другото предложение на съветника е свързано с това да бъде проведен търг за всеки един от 22-та търговски обекта, които ще бъдат предоставени за продажба на пакетирани изделия и цигари. В предложено до Общинския съвет беше записано обектите да бъдат отдадени на фирмата спечелила търга в пакет. Въпреки това докладната записка не беше приета от местния парламент. Най-вероятно тя  ще бъде включена за разглеждане на следващата редовна общинска сесия.

“Крайно време е да започнем усилена работа. Това е съставът, който ще работи и въпреки предстоящите парламентарни избори, не бива да позволяваме да губим пари от невзети решения и да изпадаме в излишни лични нападки”, коментира още Ангел Джонев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK