Предлагат бюджетът на Дупница да бъде 21 414 000 лв.

Снимка: Община Дупница

21 414 000 лв. да бъде проектобюджетът на Община Дупница предлагат от кметския екип. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът по икономическите дейности Олга Китанова. Тя го определи като „реалистичен" и в същото време осигуряващ спокойствие на гражданите и фирмите за изпълнението му.

"Най-вероятно той ще се промени заради предстоящото увеличение на учителските заплати. Радостното за гражданите в случая е, че не се предвижда увеличение на местните данъци такси“, заяви още Китанова.

За разлика от досегашните години, кампанията сега за плащането на данъците ще стартира в края на януари, а не през март, но крайните срокове остават без промяна.

Залагат се 500 000 лв. за рехабилитация на уличната мрежа в града и 300 000 лв. за селата, като кметовете по селата ще предоставят списък с улиците, които се нуждаят от ремонт. Това са с над 100 000 лева повече за селата за тази дейност в сравнение с миналата година.

По решение на кмета инж. Методи Чимев, 30 % от приходите от продажба на земеделска земя ще бъдат заделени за дейности по селата. "Това ще даде възможност да реализираме повече намерения в тези населени места", лаконична бе Китанова.

За спортните клубове сумата остава 120 000 лв., както и още 80 000 лв. за поддръжка на спортните бази - спортната зала и стадиона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK