Предлагат 30% от сметките за газ да бъдат поети от фонд "Сигурност на електроенергийната система"

Снимка: Infomreja.bg

Предложението идва от общински съветници на ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ – ГРАЖДАНСКА ЛИСТА в ОбС-Кюстендил

Групата общински съветници на  ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ – ГРАЖДАНСКА ЛИСТА в ОбС-Кюстендил, внесоха писмо до министър-председателя с предложение 30% от сметките за газ на битовите абонати през отоплителния сезон да бъдат поети от Фонд "Сигурност на електроенергийната система".

Община Кюстендил е една от първите газифицирани общини на територията на България, като битовите абонати (домакинства) са около 4000, а в цяла България са около 140 000, което прави почти 500 000 българи, посочва общинският съветник Огнян Атанасов.

Домакинствата, които използват енергоносител газ за отопление, БГВ и готвене заплащат от няколко месеца сметки, които са в пъти по-високи от миналогодишните, а през м.декември предстои ново увеличение на цената на газа, което ще направи непосилно плащането им за голяма част от нашите съграждани.

Увеличението на цената на газа от м.октомври 2020 г. до м.октомври 2021 г. е 138,11%.

В тежки времена на ръст на инфлацията следва да се запазят социално-поносимите цени на газа за гражданите. За целта предлагаме минимум 30% от сметките на битовите абонати през отоплителния сезон да бъдат поети от Фонд "Сигурност на електроенергийната система", посчва още Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK