Предизвикателство в Белица: Ентусиасти се включват в любителски "Мечи крос" за здраве тази събота

Кметът на Белица Радослав Ревански и председателят на сдружение "Пловдив бяга" Станимир Симеонов, снимки: Станимир Симеонов

Ентусиасти от цялата страна се очаква да се включат в спортната инициатива „Мечи крос“, която ще се проведе тази събота в Белица. 

Организатори са Община Белица, Фондация „Четири лапи“, СНЦ „Пловдив бяга“ и местното Народно читалище „Георги Тодоров-1885“. 

Любителскит крос ще започне от 10:30 часа, като са предвидени две предварително маркирани трасета – 7,2 км и 12,7 км.

Определеният маршрут е от центъра на Белица до Парка за танцуващи мечки. 

„Да спортуваме за здраве в ЕДЕН Белица, която е сред най-добрите европейски дестинации“, призовават организаторите местните жители и гости на общината.

"Мечи крос" има състезателен характер. За победителите и най-добре представилите са предвидени и награди, осигурени от Община Белица, Фондация "Четири лапи" и спонсори. 

Най-престижната награда е "Купата на кмета", а за финалистите са осигурени медали за 1-во, 2-ро и 3-то място. 

„Бягането е абсолютно безплатно за всички участници. Нашата цел и амбиция е да популяризираме бягането и природния феномен Белица, да привлечем нови съмишленици, да накараме хората да спортуват и да живеят по-здравословно и да се връщат отново и отново при нас“, коментираха организаторите на атрактивното събитие.

 

КОМЕНТАРИ

ии16:18 - 26.07.2016
Реванчо се скъса да харчи парите на данъкоплатеца по медии.ХАхахах
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK