Патронажна грижа и в село Господинци

Снимки: Кметство Господинци

Социалната услуга е по проект, спечелен от община Гоце Делчев

И в малкото гоцеделчевско село Господинци ще се прилага нова социална услуга в помощ на възрастните хора. 

Координаторите на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ разясниха  ползата от проекта  и с помощта на кметството той вече се прилага.

В село Господинци живеят 525 души, от които 51 са над 65 - годишна възраст. И макар че, както казва кметът на селото, „в Господинци няма бедстващи възрастни хора“, оказва се, че в това трудно време доста хора имат нужда някой да им помогне. 

Двадесет човека от селото ще ползват патронажните услуги – получаване на пенсии, плащане на битови сметки, купуване и доставка вкъщи на лекарства и стоки от първа необходимост (със средства на потребителя), както и всякакъв вид административни услуги.

В продължение на осем месеца, нуждаещи се възрастни хора и такива в неравностойно социално положение ще бъдат обгрижвани от жена, занимавала се с подобна дейност в съседна Гърция.

Програмата е отворена и предоставя възможност за приемане и на други нуждаещи се хора, които отговарят на изискванията на проекта.

От кметство Господинци благодарят на Общинска администрация – Гоце Делчев, за предоставената услуга и пожелават успешен старт на проекта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK