Всички селища в община Гърмен са дезинфекцирани

Снимка: Личен архив

Не се движат автобуси до Гоце Делчев

Преди малко завърши заседанието на кризисния щаб в община Гърмен. Анализирано беше изпълнението на предприетите противоепидемични мерки и на контрола върху него. Изводът е, че заповедите на министъра на здравеопазването се изпълняват стриктно.

Улиците на всички селища в общината са дезинфекцирани от специализирана фирма, с която е сключен договор. Според нея поне една седмица няма да се наложи повторна дезинфекция. В общината ще разчитат и на доброволците, които вече са около 20 души. С ръчни пръскачки те ще дезинфекцират местата покрай най-посещаваните сега обекти – магазини и аптеки.

Санитарно-хигиенните условия в малкото работещи цехове се спазват. Напълно са задоволени нуждите им от дезинфектанти и в голяма степен – от маски. Ежедневно се правят проверки за спазване на карантината от лицата, спрямо които е предприета тази мярка. Прави се необходимото и по отношение на тези, които се прибират по родните си места. За да се предотврати струпването на хора в най-близкия град – Гоце Делчев, автобусите към него са спрени.

Мерките включват чести дезинфекции на местата с ромско население. Пред квартал Кремиковци има общинска охрана, която пропуска само хора със спешни нужди – доставка на лекарства и храна.

Социалният патронаж в общината продължава дейността си. Той обхваща и възрастните хора, изявили желание за това.

Кметът Феим Иса сподели пред ИНФОМРЕЖА безпокойството си от социалното отражение на кризата. Освобождаването на персонал от предприятията ще продължи, т. е. безработицата ще нараства.

Вече е затворило врати френското шивашко предприятие в Рибново. Завърналите се по родните си места също след време ще потърсят работа и това ще създаде напрежение.

Надеждата на всички е една – по-бързо да излезем от кризата!

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK