Предимствата на естествените материали в дома

Снимки: Мебели Мебио

Във време, в което новите технологии се развиват ежечасово и буквално обсебват голяма част от ежедневието, човекът все повече се отдалечава от природата. По една или друга причина - дали ежедневието му преминава в офиса или пък не му остава време за разходки сред природата, той се опитва да търси връзка с нея. А тя носи спокойствие и ни зарежда.

Колкото повече синтетичните материали навлизат в дома ни, толкова повече се стремим към натуралното и естественото. Защо да не пренесем красотата на природата в дома си и да създадем този така мечтан оазис на спокойствие и хармония? Същевременно ще му придадем един модерен и съвременен вид.

Като естествени материали бихме могли да посочим дървото, камъкът, ратанът, металите, мраморът, керамиката.  Те биха могли да бъдат цялостно решение или акцент в интериора. Могат да бъдат и като свежа декорация. В допълнение бихме могли да включим мидите, рапаните, сухите и свежите цветя, бамбук, интересни изсъхнали клони от дървета. Те са чудесна декорация в дом, издържан в естествен стил.

Преди всичко, естествените материали имат доста предимства, с които е важно да се запознаем.

Те са изключително здрави и дълготрайни, за разлика от доста синтетични материали. Издръжливи са във времето. Неслучайно природата ги е създала да устояват на атмосферните условия и влияния. При тях няма ръжда, те не се рушат толкова лесно. Дълго време могат да запазят цялостният си вид в перфектна форма и визия.

Кухненските маси и дивани от естествени материали винаги са на мода, което не е никак за пренебрегване. Всеки иска от време на време да променя атмосферата и излъчването на дома си, да го освежи. Но същевременно и трябва да се съобразява с ограничения си бюджет, което усложнява ситуацията. В този случай естествените материали са сигурно решение. Те придават индивидуалност и модернизъм на дома. Могат да бъдат и комбинирани по между си. Като например, съчетание на дърво и камък.

При натуралните материали има съотношение между качество и цена. Те няма как да са некачествени, поради факта, че са естествено създадени от самата природа.  Цената напълно отговаря на особеностите и предимствата им. Несравними са със синтетичните материали, които нерядко са скъпи и некачествени. Типичен пример е едно обичайно сравнение на качеството на мебелите от времето на нашите родители и качеството на тези, които в момента масово се произвеждат.

Естествените материали обичайно са претърпели минимална обработка. По този начин те са безвредни, както за човека, така и за околната среда. А и са запазили автентичният си вид и характер. Това пресъздава една естественост.

Друго съществено предимство на природните материали, са техните цветове. Те са неутрални, което ги прави един вид универсални и непретенциозни откъм съчетаване с различни стилове дизайн и цветови решения. Практически могат да бъдат акцент или допълнение към интериора, без да се „натрапват“.

Атмосферата в дома ни е от изключително значение за това как се чувстваме и как ще прекараме времето там. Поради тази причина присъствието на естествени мебели Мебио в дома, създава уют и усещане за близост до природата. Това пък от своя страна носи хармония и спокойствие, благодарение на които човек се чувства комфортно и успява да отпочине качествено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK