Преди джаза, по традиция! Трети скулптурен симпозиум започна в Банско

Снимки: Община Банско

За трета поредна година Община Банско и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” организират летен скулптурен симпозиум в курорта.

Темата тази година е „Поглед към небето”.

Младите артисти Красимир Методиев, Иван Николов, Деян Боев, Добромир Венков и Радослав Ганев са се заели с трудоемката задача да изваят статуи от пирински мрамор в рамките на културното събитие.

„Продължаваме традицията да каним докторанти от Великотърновския университет, за да проведат своя симпозиум в Банско. В резултат на предишните им гостувания, всички жители и гости на града се радват на разкошни дървени пластики” коментира кметът Георги Икономов започналото събитие. Разхождайки се из центъра на курортния град погледа на минувачите е привлечен от пластиките „Влюбени”, „Св. Георги”, „Гайдар” и композицията – „Четки”.

Внушителен „Змей”  посреща жителите и гостите на планинското градче, които предпочетат да направят своята разходка по ул. „Гоце Делчев”, богата с кътове за отмора, детски площадки и водни алеи.

„Тази година решихме да заложим на мрамор, и то на пирински мрамор. Разчитам на вдъхновението на младите артисти и им пожелавам успех. Сътвореното от тях ще бъде поставено на знакови места в Банско и вярвам, че ще бъде естетично допълнение към градската среда” допълни градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk
loading...