Преди 3 месеца бащата на "подпалвача" в Кюстендил поискал настаняването му в психиатрия

Снимки: Infomreja.bg

Преди 3 месеца бащата на психично болното момче, което беше посочено като извършител на палеж в жилищен блок в Кюстендил, е поискал той да бъде принудително настанен в Психиатрична клиника.

На 15-и януари тази година бащата на Иван Цветков е подал сигнал до Районна прокуратура – Кюстендил.

„Дежурен прокурор е извършил спешна и незабавна лична проверка на лицето. Още същият ден е внесено искане в съда за настаняване за лечение по Закона за здравето. Районният съд се е произнесъл лицето да бъде настанено в Специализираната психиатрична болница в Раднево. След това е последвало обжалване пред Окръжен съд от страна на защитата на момчето и към настоящият момент все още няма произнасяне по случая“, коментира пред ИНФОМРЕЖА говорителят на Районна прокуратура - Кюстендил, прокурор Галина Димитрова.

Тя уточни още, че по случая има образувано досъдебно производство, но към настоящия момент няма достатъчно данни, че именно въпросното момче е подпалило жилищната сграда в Кюстендил.

„Продължава да се работи по досъдебното производство, което е образувано преди два дни. По случая са разпитани съседи, както и домоуправителят на блока. Назначена е пожаро-техническа експертиза. Предприети са всички необходими действия за разкриването на това престъпление“, коментира още прокурор Димитрова.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, инцидентът възникна малко след 20 часа във вторник в жилищен блок №2, намиращ се на улица „Демокрация“ в центъра на Кюстендил.

Вследствие на запалването беше унищожено електрическо табло, опушени са 600 кв. м стени, унищожена е и входната врата на блока.

Ден след пожара, който едва не взриви цял жилищен блок десетки семейства се притесняват да се върнат по домовете си.

След 24-часовото задържане на Иван Цветков той вече е на свобода.

„Изключително сме притеснени от случилото се. Никой не иска да е болен, но не може той да застрашава живота на всички нас“, коментираха живеещите в блок №2, намиращ се на улица „Демокрация“ в самия център на Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK