Пред Темида отговаря апаш, отмъкнал кутия за дарения от магазин

Снимка: Infomreja.bg

Магазинът е част от търговска верига в Благоевград и Симитли

Районната прокуратура в Благоевград е предала на съд Н.К. по обвинение за извършени от него серия кражби от търговски обекти в гр. Благоевград.

Около 12 ч. на 05.08.2019 г. обвиняемият К. влязъл в магазин „Стоми“, като видял на касите кутии, поставени за събиране на дарения. Взел две от тях и излязъл от обекта, като изхарчил съдържащата се в тях парична сума от 250 лева.

Два дни по-късно той се върнал в същия магазин и взел още една от кутиите, предназначена за благотворителност. На излизане обаче бил забелязан от полицейски служител, който видял въпросната кутия с надпис „Зов за помощ“, проследил го до автобусната спирка и го задържал. Незабавно била извършена проверка в търговския обект, прегледани били записите от камерите за видеонаблюдение и установена липсата на вещи, в това число четири бутилки уиски марка „Джони Уокър“. Авторът на престъпните деяния е бил безспорно установен.

Освен за кражбата на вещи от магазин „Стоми“, обвиняемият е бил подведен под наказателна отговорност и за отнемане на редица вещи –хранителни и битови стоки, от три други търговски обекта. Общата стойност на предмета на извършеното от Н.К. престъпление възлиза на 658,50 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK