20-годишен от Гоце Делчев отърва решетките с условна присъда за държане на наркотици

Снимка: Infomreja.bg, архив

20-годишният Христо Илиянов Панев от Гоце Делчевсключи споразумение с прокуратурата и отърва решетките, които му бяха заменени с условна присъда. 

Съдийският състав наложи на младежа, който е несемеен, безработен и осъждан, наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за срок от 3 години.

На 11. ноември 2017 г. на черен път в местността Валтата, в землището на село Мосомище, осъденият Панов е бил заловен с наркотици - стръкове и листа марихуана с тегло 10,70 грама на стойност 42,80 лв. и съцветия марихуана с тегло 19,40 грама за 77,60 лв.

Общото иззето от младежа количество дрога е 30,10 грама на стойност 120,40 лв. Остатъкът от наркотичното вещество, намерено в неврокопчанина, е оставено на съхранение в Районното управление в Гоце Делчев и се отнема в полза на държавата.

Съдът прие, че деянието не е маловажен случай, а престъпление по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс. Магистратите осъдиха Панов да заплати и направените по делото разноски в размер на 133 лева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK