Пред съда се изправиха задържаните полицаи от Пловдив

Снимка: Infomreja.bg

Окръжна прокуратура-Пловдив, привлече като обвиняеми Желязко К., 33 г., Валентин Г., на 31 г., Георги И., на 38 г., и Стефан М., на 44 г., за корупционно престъпление – подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение, като подкупът е в размер на 20 000 лева, и четиримата са действали като съучастници помежду си.

Стефан М. е привлечен като обвиняем и за  грабеж. Установено е, че подкупът е извършен на 15 март 2017 г.,  а грабежът през декември 2016 г.

Обвиняемият Георги И. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемите Желязко К. и Валентин  Г. са с наложена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на  по 1 500 лева, за всеки един от тях, а спрямо Стефан М. не взета мярка за неотклонение, тъй като в момента той с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по друго досъдебно производство.

Подробности по случая бяха представени днес на пресконференция в Окръжна прокуратура-Пловдив, в която участваха Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Чавдар Киров, завеждащ Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Пловдив, Анна Викова, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР-Пловдив, Павлин Коджахристов, заместник директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Христо Панайотов, началник на отдел в Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn