Пред скамейката се изправя старши разследващ полицай, взел подкуп

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Силистра привлича днес като обвиняем старши разследващия полицай К.У. от ОД на МВР, взел подкуп от обвиняем. Досъдебното производство се води за престъпление по член 302, т. 1 от НК.

Старши разследващият полицай, който е с над 10 години стаж в системата, поискал дар 500 лева и приел 300 лева от обвиняемо лице, срещу което водел наказателно производство. Подкупът бил поискан, за да издейства отмяна на мярката „Забрана за напускане на страната“ и за да снеме криминалистическа регистрация. Вчера непосредствено след вземане на подкупа в служебния кабинет в ОД на МВР разследващият е бил задържан за срок до 24 часа.

След привличането на К.У. като обвиняем, предстои срокът на задържането му под стража да бъде продължен до 72 часа с цел довеждането му пред съда. Разследването срещу старши полицая е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Силистра.

За подкуп наказанието, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права по член 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK