Правителството отпусна средства на НСИ заради преброяването

Снимка: Infomreja.bg

Националният статистически институт ще увеличи разходите си за персонал

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Националния статистически институт за 2020 г., за ресурсно осигуряване изпълнението на Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г.

В рамките на подготовката по преброяването през идната година, Националният статистически институт ще увеличи разходите си за персонал с 6 118 000 лв., за издръжка с 3 182 000 лв., както и капиталовите си разходи с 1 500 000 лв.

Сред дейностите по преброяването през 2020 г. са създаване на подпомагащ център, подготовка, организация и провеждане на предварителен обход, райониране на територията на страната на преброителни участъци и контролни райони, създаване на областни и общински преброителни комисии, подбор и набиране на преброители и контрольори, провеждане на обучения, както и изпълнение на комуникационната стратегия преброяването.

То е най-мащабното статистическо изследване и се провежда на всеки десет години, а целта е да се осигури надеждна, изчерпателна и достатъчно детайлизирана на териториално ниво информация за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия, икономическа дейност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK