Пребиха полицейски шеф на протеста в Перник

снимка: infomreja.bg, архив

Полицейски шеф отнесе народния гняв срещу високите сметки на ток. Началникът на "Охранителна полиция" в Перник  Богомил Точев бе ступан по време на въстанието срещу ЧЕЗ в града, съобщава Стандарт. Униформеният се хвърли към един от агитката на "Миньор" сред тълпата, за да го обезоръжи, но попадна в капан  и отгоре му се стовариха крошета и ритници. Ченгето едва се измъкна от навалицата. "Не бийте полицаите! И те са потърпевши абонати като нас", призоваха организаторите.

Ултрасите превърнаха протестния митинг в безконтролен вандализъм. Те изпочупиха с камъни прозорците на офиса на ЧЕЗ и омазаха сградата с яйца и лютеница. Още с пристигането на около 5-хилядната тълпа, момчета от футболната агитка се хвърлиха върху оградата на административната постройка, блъскайки я, за да влязат в двора. Служителите обаче бяха подготвени и ден преди това евакуираха джиповете на Енергото, за да не бъдат изпотрошени. Останали бяха тежките камиони, но и те бяха паркирани в клетки, далече от улицата. В двора пазеха около 10-тина гардове на чешкото дружество. Вандалите са установени, още в понеделник ще бъдат привикани в полицията, обявиха от областната дирекция на МВР.

Нито лев в касите на ЧЕЗ, решиха въстаниците. Горейки фактури за ток, тълпата обяви, че няма да плати януарските си сметки. Имам 63 лева за ток зда празна гарсониера, оплака се Елисавета Сарафска. Тя размахваше фактурата за януари, начислена на жилището, където семейството се отбива за около час само в събота и пали само лампата, за да види дали нещо не е откраднато.

За да не станат ексцесии, организаторите убедиха хората да се върнат на площад "Кракра" в центъра на града.

КОМЕНТАРИ

:)))))))))))))))))15:46 - 17.02.2013
Какво ви е виновен полицая бе не ви е срам ((((((ПЕРНИК)))))))Там има много готини хора но има и такива простаци които им рушат имиджа
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK