Отнемат лиценз на мандри, произвеждащи сирене с растителни мазнини

Снимка: Infomreja.bg

Лицензът за производство ще се отнема, ако се констатира, че мандра влага растителни мазнини в сиренето. Това съобщи в Горна Оряховица министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, цитиран от "24 часа".

Санкциите влизат в сила от втората половина на юли месец. Тогава стартира действието на новата наредба за млечните продукти, информира Порожанов.

"Тези дни ще публикуваме в Държавен вестник Наредбата за млечните продукти, с която забраняваме ползването на растителни мазнини в производството на сирена, така че когато мандрите произвеждат кашкавал, бяло саламурено сирене, кисело мляко, трябва да го правят само и единствено от мляко", категоричен е земеделският министър.

Производителите, които не искат да ползват само млечни продукти попадат в различна група, допълни министърът. По думите му тези производители са в група имитиращи продукти и няма да се водят млечен производител.

Месец е даден на производствата да се адаптират. Порожанов обясни, че е искано този период да е 4 месеца, но той не сметнал за необходимо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK