Празникът на лекарите бе почетен от ръководството на Община Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Благоевградските лекари почетоха паметта на тримата си колеги, загубили битката с Ковид-19

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов посети офиса на Български лекарски съюз – Благоевград, за да може лично да засвидетелства дълбока благодарност и уважение към лекарите и да ги поздрави за празника на Свети Иван Рилски - Чудотворец, който е покровител на българския народ и патрон на българските лекари.

„Да помагаш на нуждаещия се, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш живот е мисия, за която човек трябва да се чувства призван. Медицината не е обикновено образование, което трябва да се завърши, за да се придобие специалност, тя е усещане, дълг и начин на живот.

Бъдете все така отдадени на своите пациенти и нека силите, съпричастността, търпението и любовта към хората никога не Ви напускат. Вашите огромни усилия гарантират запазването на най-висшата ценност - човешкия живот. Не спирайте да дарявате надежда на онези, които наистина имат нужда от Вас.

Продължавайте със сърце и душа, с професионализъм и всеотдайност, да служите на хората и да оправдавате очакванията на своите пациенти.

Днес повече от всякога, искам да Ви благодаря за упоритата работа, безсънни нощи, себеотдаване и ежедневната борба за победата на живота.

Желая Ви здраве, стремеж към усъвършенстване, сила и енергия в живота!“, пише в поздравителния си адрес към благоевградските лекари инж. Румен Томов.

Празникът днес Лекарският съюз отбеляза в изключително тесен кръг, без тържествена част, заради трагедията сполетяла тримата медици от област Благоевград.

С едноминутно мълчание, благоевградските лекари почетоха паметта на тримата си колеги, загубили битката с Ковид-19.

Български лекарски съюз Благоевград отличи с приза „Лекар на годината“ за град Благоевград кардиолога д-р Свобода Ловджиева.

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов подари на д-р Ловджиева икона на Свети Иван Рилски- Чудотворец, с пожелание светецът да я закриля и пази, за да може още дълги години да помага на своите пациент.

По-рано през деня Томов, посети по повод днешния празник Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фризиатрични заболявания и Центъра за настаняване от семеен тип. В СБАЛПФЗ от отец Шавулев бе отслужен молебен за здраве на всички лекари, сестри и пациенти. Д-р Петър Георгиев поздрави всички присъстващи за празника, като им благодари за поетото предизвикателство в трудното изпитание.

„Благодаря на кмета на община Благоевград, който направи много за нас, за да можем да се борим успешно с ковид инфекцията. Ние трябва да дадем всичките си сили и търпение, за да лекуваме болните.“, добави още д-р Георгиев.

Кметът инж. Томов честити празника на специалистите, които упражняват най-благородната професия, пожела им да се пазят, да бъдат здрави и пое ангажимент за съдействие винаги, когато е необходимо”.

Още един празник по повод почитането на Св. Иван Рилски, покровител на българския народ, с потребителите на социални услуги в Център за настаняване от семеен тип "Св. Йоан Рилски", споделиха кметът инж. Томов и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности, д-р инж. Василиса Павлова.

Ръководителят на центъра г-жа Поповска благодари на ръководството на общината за посещението и сподели, че това наистина е голям празник, както за потребителите, така и за персонална на повереното й учреждение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK