Център по туризъм ще обучава професионално кадрите в Банско

Снимка: Община Банско

Кметът подписа договор с Колежа по туризъм

Кметът Иван Кадев подписа Договор за сътрудничество на Община Банско с Частното висше училище – Колеж по туризъм, гр. Благоевград. Страни по споразумението също са Гимназията по туризъм „Алеко Константинов” в Банско и украинският университет „Лвовски Ставропигион”.

Целта на договора е създаване на научно-практически Център по планински рекреационен туризъм, ски туризъм и културно-исторически туризъм с учебна база в Банско за провеждане на лекционни и практически занятия на български и чуждестранни студенти.

Четирите институции ще си сътрудничат за организиране на научни прояви, проекти и инициативи.

С подписването на договора се прави първа крачка за изпълнение на поетите от Иван Кадев ангажименти, преди избирането му за кмет на Банско, за осигуряване на условия за повишаване на квалификацията на кадрите в сферата на туризма.

В дискусия с кмета на Банско, проф. Васил Жечев, ректор на Колежа по туризъм, и Стефка Христова, директор на Гимназията по туризъм, коментираха нуждата от организиране без отлагане на различни форми на обучение и стажантски практики на ученици и студенти на различни образователни степени.

Липсата на образовани и обучени кадри е един от основните проблеми на туристическия бизнес в Банско и съседните общини, в които се развива тази индустрия. Това е основна причина за подписването на четиристранното споразумение, което скоро ще се изпълни с конкретно съдържание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK