Празник на карамела

Снимка: kaksepravibg.com

Карамелът е бежов до тъмнокафяв сладкарски продукт, произведен чрез нагряване на различни видове захари. Използва се като ароматизатор в пудинги и десерти, както и за други сладкарски десерти.

Процесът на карамелизиране се състои в загряване на захарта бавно до около 170 ° C (340 ° F). Тъй като захарта се загрява, молекулите се разпадат и се образуват отново в съединения с характерен цвят и вкус.

По случай празника на карамела, ето няколко любопитни факти. 

  • Карамелените бонбони и карамелените ябълки са изработени по различни начини.
  • Карамелът е създаден от захар за готвене в дълги периоди от време при определена температура.
  • Много бонбони се правят само с аромат на карамел.
  • Кармеленият оцветител е тъмна, горчива на вкус течност, високо концентриран продукт на почти пълна карамелизация, бутилирани за търговска употреба.
  • Използва се за оцветяване на храни и в напитки като кола.
  • Карамелените изделия са плътни, блестящи, приготвени чрез варене на смес от мляко или сметана, захар, масло и ванилов аромат. Захарта се загрява отделно, за да достигне 170 °

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n