22-ма ученици, трима учители и родители от Първо ОУ в Гоце Делчев поеха по стъпките на Ботевата чета

Снимки: Първо ОУ-Гоце Делчев

22-ма ученици и трима учители от гоцеделчевското Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий", както и родители на ученици поеха по стъпките на Ботевата чета. 

Мащабната група ботевци от Гоце Делчев се присъедини към националните чествания "Ботеви дни - 2018", посветени на 142-годишнината от подвига на поета революционер и неговата чета.

И тази година последователи на Ботевата чета от цялата страна тръгнаха по стъпките на 120-километровия Ботев път на Свободата от Козлодуй до връх Околчица.

В 72-рия Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица, 2018" участват 1166 участници, сред които са и възпитаниците на Първо ОУ-Гоце Делчев.

Това са ученици и учители от общините Враца, Козлодуй, Борован, Бяла Слатина, Роман, Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Айтос, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, София, Стара Загора и Ямбол, студенти и граждани от цяла България.

Ръководител на похода за поредна година е Евгени Филипов. Патриотичната инициатива е белязана с богата художествена програма през местата, където преминава походът. Следовниците на революционера ще присъстват на концерт на трио "Сопрано", патриотични беседи от Тихомир Машов и спортно-туристически игри, организирани от Сдружение "Приказката".

Почетен патрон на проявата през 2018 г. е председателят на Народното събрание, Цвета Караянчева.

 

КОМЕНТАРИ

Ядосан18:03 - 30.05.2018
Защо не пишете за всички ученици от общината,тръгнали на този поход?Има още училища,които участват.Направете си труда да научите .
Анонимен08:37 - 30.05.2018
Много важно, като че ли само те са тръгнали на поход. Само, че за тях това не е поход, защото изминават маршрута с автобус, знаем ги много добре. Били сме с тях. Автобусът ги превозва като куфари.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK