Правят още 5 операции на прегазената Гергана

снимка: "Пирогов"

28-годишната Гергана Кюмкова, която вчера изпадна от автобус в Гоце Делчев и в последствие бе прегазена от задните му гуми, може да остане без един крак, съобщава BNews.

Информацията е дадена по време на брифинг на лекарите от Пирогов, които са я приели и по-късно оперирали.

Момичето е постъпило при тях 13 часа след инцидента с размачкване на меките тъкани на двете подбедрици, и счупвания на големите пищялни кости.

Много тежко е състоянието на левия крак на който е поставен временен външен фиксатор. На десният крак има големи хематоми и счупване на клояното, обясни д-р Димитър Димитров, който е посрещнал линейката в сряда вечерта към 21 часа.

В момента жената се поддържа в медикаментозна кома, за да се овладее шоковото състояние. Пироговци обясниха, че колегите им от Гоце Делчев са направили всичко, което е било по силите им, за да овладеят първоначалния шок. Разбира се те са имали известни затруднения с осигуряването на кръвните продукти и са потърсили съдействие от болницата в Благоевград.

Оттук-нататък предстои борба срещу инфекцията, която е възможно да се появи от получените рани заради контакта с песъчинките и парчета от дрехите при транспортирането на момичето до София.

Ще се следи дали се отделя и урина, защото много често при подобен тип травми се засягат бъбреците.

Предстоят още 4-5 операции, уточниха лекарите.

От Пирогов се оплакаха, че страната ни за съжаление не разполага с вертолетен транспорт, както други държави и заради това се бави транспортирането на пациентите на по-далечни разстояния. За самия случай те разбрали от медиите преди жената да стигне до Пирогов.

Припомняме, че Гергана пострада в сряда около 7,20 сутринта, след като падна от автобус в Гоце Делчев.

Инцидентът се случил в междуградски рейс от Огняново до Гоце Делчев, на първото кръстовище в града, което е кръгово. Автобусът е изпълнявал редовен превоз по линията Гърмен - Гоце Делчев и е бил препълнен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK