До 50 човека на сватба в Перник

Снимка: ОА - Перник

Мерките се въвеждат от 30 октомври 2020 г. за срок от 14 дни

Във връзка с покачване на броя на положителните случаи на COVID – 19 и преминаването на критичната точка от над 120 болни на 100 000 население в област Перник РЗИ предлага допълнителни мерки към заповедта на Министерството на здравеопазването с цел ограничаване на заболеваемостта. Това беше обявено на Областния оперативен щаб от шефа на РЗИ – Перник, д-р Торнев. Срещата се проведе онлайн и беше ръководена от зам.-областния управител Иво Иванов. В нея взеха участие представители на шестте общини, болниците и отговорните институции.

Мерките включват преустановяване провеждането на закрито на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи. Да се прекратят дейностите на клубовете за пенсионерите и инвалидите на територията на област Перник и игралните зали да бъдат с намалено работно време до 22 часа, а през останалото време да създадат организация и контрол на броя на клиентите в съответния обект, са другите мери, които предлага д-р Торнев.

В мерките се посочват и ограничаване на хората на груповите празненства. За сватба броят на гостите трябва да е до 50 човека, а за кръщене до 30 човека в затворено пространство. Мерките се въвеждат от 30 октомври 2020 г. за срок от 14 дни. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK