Наложени наказания за незаконно държане на наркотични вещества по дела, водени от Районна прокуратура - Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Пет месеца при „строг“ режим е присъдата на Ал. Стоименов (на 25 години), обвинен от Районна прокуратура - Кюстендил за извършено от него престъпление.

На 19. април 2016 г. в гр. Кюстендил, на ул. „Гороцветна“, подсъдимият Стоименов бил спрян за проверка от полицейски служители. Преди да започне обиска той изхвърлил топче от метално фолио, съдържащо амфетамин, което паднало до гумите на автомобила.

В джоба на суитчера му били открити саморъчно направена цигара и едно топче от хартия, за които той обяснил, че съдържат амфетамин и марихуана, закупени от него за лична употреба.

При извършените полеви наркотестове било установено, че иззетите от Стоименов бяло вещество и зелена листна маса реагират на амфетамин и канабис.

Подсъдимият има предходни осъждания за престъпления от общ характер.

Районна прокуратура - Кюстендил е постигнала споразумение със защитата на Н. Николов (на 32 години) от гр. София за незаконно държане нависокорискови наркотични вещества.

Той се е признал за виновен за това, че на 06. ноември 2017 г. в с. Габрешевци, общ. Трекляно, без разрешително държал в обитаваната от него къща коноп(марихуана), с тегло 3055 грама, на обща стойност 12 220 лева.

Съдът е одобрил сключеното между страните споразумение, с което му е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK