Югозападът въстава на 25.11. Стамболийски: Чувствам се като гражданин, репресиран от полицията

Снимка: Infomreja.bg

Благоевград излиза на протест отново тази неделя – 25.11. в 11,30 ч.

В неделя ще има протест. Предполагам, че ще бъде още по-масов от преди. Има заявки за участие от хора от Разлог, Гоце Делчев, Кюстендил, Дупница, Петрич, Сандански.

Това официално заяви организаторът Александър Стамболийски, който даде разяснение, че протестиращите вече не се обявяват само срещу високите цени на горивата, а срещу цялата политическа система.

Ние - организаторите на протести в цялата страна, се наричаме „Алтернатива за България“ . От протестите срещу цените на горивата, вече сме срещу цялостното управление на страната – цялостната политическа класа.

Протестът отново има сборен пункт ЮЗУ. Предвидено е автошествие, което ще премине през цялото продължение на града до Симитли.

На въпрос дали се очаква затваряне на главен път Е-79 Стамболийски заяви:

„Можем да очакваме всичко! Но такова намерение нямаме!“

По този повод на 11.11., когато бе затворен за 8 часа главният път, на Стамболийски е съставен протокол за нарушаване на обществения ред.

„Имам акт по повод нарушение на разпоредба на Община Благоевград, която е за спазване на обществения ред. Актът не е в мен – а в адвокат, за да бъде обжалван. Според акта съм допуснал нарушване на обществения ред извън границите на града, но пък съм активен точно по тази наредба.“

Стамболийски заяви, че предупреждения са издадени на много граждани. По време на всички протестни действия от 11.11. до миналата неделя в област Благоевград са били съставени 200 протокола, има и петима задържани в Сандански, каза още организаторът.

„Помолих комисар Хаджиев да дойде и да направи справка, но той отговори, че не може поради ангажименти. Кметът също не може да присъства, областният управител - също.“

На редовен брифинг преди дни именно директорът на ОДМВР-Благоевград, Николай Хаджиев, каза, че са съставени не 200, а 30 протокола. За полицейско насилие не е уведомен.

Чувствате ли се като политик? – запитан бе Стамболийски, който каза:

Не! Чувствам се като гражданин – репресиран от полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK