Интерсекс шокиран от страховете на ВМРО за третия пол

Снимка: личен архив на Пол Найденов

Под 2% са хората , при които не може да се установи пол. Това заяви Пол Найденов, интерсекс за спора с Истанбулската конвенция. Конвенцията, по думите му, засяга правата на жените. Тя разчупва стереотипите. Някой се опитва да измести фокуса на Истанбулската конвенция, смята Найденов.

Социалният пол е свързан със социалната роля, смята той. Найденов бил шокиран от страховете на ВМРО. Иначе е доволен, че воеводите популяризирали каузата му като интертекс. В Германия ако се роди интерсекс дете то остава без полов маркер, докато само не се определи.

Кои сме ние, че да определяме пола, недоумява депутатът от ВМРО Александър Сиди. Конвенцията определя социален пол. Какво е социален пол, аз не разбирам, сподели той. Патриотите са за твърди мерки срещу насилието над жени.

Сиди вярва, че в пленарна зала разумът ще надделее за третия пол. Имало и гербери, които били против Истанбулската конвенция. Компромисът е тя да бъде ратифицирана, но спорните моменти да бъдат уточнени в съпътстващи нормативни актове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK