Правителството отпуска пари за довършване на разкопките в Рупите

Снимки: Пресслужба

Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да отпусне необходимите средства за довършване на разкопките на Хераклея Синтика - Градът на македонските царе.

Според археолозите, работещи на обекта, са нужни 100 000 лв. Премиерът възложи на министрите Горанов, Банов и Нанков, които го придружаваха при посещението на обекта, да създадат организация за приемане на решението от Министерския съвет в най-скоро време.

Смята се, че Хераклея Синтика, разположена в местността Рупите, е била столица на Средна Струма. Разкопките започват през 2007 г. Откритите до този момент находки са превърнали античния град в привлекателна туристическа дестинация. Реставрирането на обекта ще спомогне за разширяване на интереса към региона, в който традиционната дейност е свързана със селското стопанство.

Премиерът Борисов посети и кооперативния пазар, изграждан със средства, отпуснати от правителството. Кабинетът подкрепи с 1,3 млн. лв. обекта, който предоставя площи на производителите от региона да предлагат продукцията си. Обектът е с изградена нова ВиК мрежа, икономично осветление и паркинг за доставка на стоките.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK