Правителството отпусна първите 2,6 млн. лв. за подготовката на Световното по волейбол през 2018 г.

Снимка: БФВ

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2016 г., необходими за финансово подпомагане на организирането и провеждането на Световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г.

Необходимите средства за домакинството на страната ни в световния шампионат са в общ размер на левовата равностойност на 5 000 000 щ. д., които ще бъдат изплатени в периода 2016-2018 г. За тази година сумата е в размер на левовата равностойност на 1 500 000 щ. д. или 2 645 400 лв.

Световното първенство по волейбол за мъже е едно от най-престижните състезания в света. В него ще участват най-силните отбори по волейбол и поради това се очаква огромен интерес както от страна на българските зрители, така и на тези от чужбина.

С провеждането на спортната проява ще се утвърди авторитета на България сред световната спортна общественост, ще окаже положително въздействие върху развитието и популяризирането на българския спорт и възможностите на българските спортисти за изява.

Във връзка с решението на Министерския съвет, ръководството на Българска федерация по волейбол изразява своята дълбока благодарност към премиера Бойко Борисов и правителството на Република България.

"Това финансиране ще помогне по категоричен начин за провеждането на едно от най-престижните състезания в света. Без тази подкрепа, реализирана с активното съдействие на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, не би било възможно да се постигне необходимото ниво за форум от такъв ранг. С нея ще се гарантира утвърждаването на престижа на България като страна, отделяща особено внимание на спорта и  способна да организира състезания от най-високо ниво. Подкрепата на правителството за Световното първенство през 2018 ще подпомогне решително утвърждаването на имиджа на България като страна с развит волейбол", заявяват от Федерацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK