Социалистите в Пиринско почитат 73 години от победата над хитлерофашизма

Снимка: Infomreja.bg

С празнични чествания, организирани от Областния съвет на БСП в Благоевград, в целия регион ще бъде отбелязана тържествено 73-годишнината от избухването на Деветосептемврийското антифашистко народно въстание и победата над хитлерофашизма в България.

Празнични прояви по случай годишнината ще има във всяка една от общинските организации на БСП в областта, съобщиха от пресцентъра на столетницата в Благоевград. 

Според програмата в Гоце Делчев тържеството ще се състои в навечерието на празника, а именно на 8 септември /петък/. Общинският съвет на БСП там организира фотоизложба, посветена на антифашисткото движение в Неврокопско, която ще бъде открита в 17.00 часа в Общинския исторически музей, след което в 18:00 часа ще бъдат положени венци и цветя на Братската могила в града.

В останалите общини празненствата по повод 9 септември ще бъдат на самия ден в събота. 

В Благоевград годишнината ще бъде отбелязана в 10:00 часа на Братската могила, с полагане на цветя и кратка програма по повод победата над хитлерофашизма.

В община Банско честванията ще започнат в 10.00 часа с полагане на цветя на паметника на Иван Козарев, който се намира в Добринище. В 10.30 часа цветя ще бъдат положени и на паметника на големия поет Никола Вапцаров в Банско. 

В Белица цветя ще бъдат положени на паметника на загиналите антифашисти от града. Събитието е предвиидено за 10:00 часа. Веднага след това ще бъде открита реновираната по инициатива на БСП и реализирана съвместно с Община Белица градинка. Откриването ще бъде в 11:00 часа. 

В Гърмен социалистите ще отбележат 73-тата годишнина от избухването на Деветосептемврийското антифашистко народно въстание и победата над хитлерофашизма с две прояви: полагане на венци и цветя на паметника на Борис Минчев в 13:30 часа и връчване на грамоти за дългогодишна дейност в БСП – Гърмен от 14:00 часа.

В Кресна по повод 9 септември ще се проведат срещи с партийния актив в селата Ощава и Будилци, а в Петрич годишнината ще бъде отбелязана в 10:00 часа с полагане на венци и цветя на паметника на Антон Попов. 

В Разлог социалистите също ще поднесат венци и цветя на паметника на Никола Парапунов в 10:00 часа, а в  Сатовча 9 септември ще бъде почетен в 12:00 часа с полагане на цветя на паметник „Костница“. 

Празникът в Сандански ще започне в 10:00 часа с полагането на венци и цветя пред паметника на Кръстьо Хаджииванов. След това социалистите от Сандански ще вземат участие в тържествата на язовир Копринка. 

Общинският съвет на БСП в Симитли ще отбележи 9 септември с участие в тържествата на язовир „Копринка“, а в Струмяни социалистите в 10 часа ще положат цветя на чешмата, изградена в памет на падналите в борбите срещу фашизма.

В Хаджидимово и Якоруда социалистите ще почетат празничната дата в един и същи час на 9-и септември. В 10 часа и в двата града ще бъдат положени венци и цветя. В Хаджидимово - на паметника на загиналите в Отечествената война, а в Якоруда - на паметника на загиналите антифашисти. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK